Çarşamba Semineri

Çarşamba Semineri

Kurumumuzda gerçekleştirilen “Çarşamba Seminerleri”nde; Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Sayın Mehmet DEMİRCİ ile Kurumumuz Hukuk İşleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli bulunan Sayın Tuğba YİĞİT YILMAZ tarafından birer sunum gerçekleştirilmiştir.

Sayın DEMİRCİ “Yeni Nesil Teknolojilerde Veri Güvenliği” konulu sunumunda; kişisel veri yaşam döngüsünün çeşitli noktalarındaki güvenlik tehditlerinden bazılarını mercek altına alacak ve bulut bilişim, nesnelerin interneti, mobil cihazlar ve yazılım tanımlı ağ altyapıları gibi yeni nesil teknolojilerle gelen güvenlik zorluklarına ve bunlara önerilen çözümlere değinmiştir.

Diğer taraftan yeni nesil teknolojiler sayesinde insanlar uzaktan dinlenebilmekte, uydudan kişilerin faaliyetleri takip edilebilmekte, banka kartları ile harcama profili gözlemlenebilmekte, kişilerin doldurduğu çeşitli formlarla ilgi alanları belirlenebilmektedir. Bu kapsamda yürürlükteki mevzuatın, verilerin sahibi olan kişilerin hakları çerçevesinde, özel hayatımızın gizliliğini koruması, hukuk sisteminin temel amaçlarından biri olmalıdır. Sayın YILMAZ tarafından gerçekleştirilecek olan “Özel Hayatın Gizliliği Çerçevesinde Kişisel Verilerin Korunması” konulu sunumda; kişisel verilerin korunması konusu, özel hayatın gizliliği yönünden irdelenmiştir.

Çarşamba Semineri