Kurumumuz ile Kosova Cumhuriyeti Veri Koruma Ajansı arasında işbirliği sözleşmesi imzalandı.

Kurumumuz ile Kosova Cumhuriyeti Veri Koruma Ajansı arasında işbirliği sözleşmesi imzalandı.

Kurumumuz ile Kosova Cumhuriyeti Veri Koruma Ajansı arasında bir işbirliği sözleşmesi imzalandı. Kurum Başkanımız ve Kosova Cumhuriyeti Veri Koruma Ajansı Genel Müdürü Bujar SADIKU’nun hazır bulunduğu imza töreninde, Kurum Başkanımız Prof.Dr.Faruk BİLİR Kosova ve Türkiye arasında geçmişten gelen tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu ve bu bağlamda her alanda işbirliğinin sürdüğünü ve sürmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin Kosova’nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden olduğunu belirten BİLİR, bu ziyaret vesilesi ile  Kosova’nın bağımsızlık gününü tebrik ettiğini belirtti.

Kosova Cumhuriyeti Veri Koruma Ajansı Genel Müdürü Bujar SADIKU ise Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK)’nu kurulduğu günden bu yana çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve her konuda karşılıklı bilgi, tecrübe aktarımı ile karşılıklı işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Tören sonrası Sayın SADIKU Kurumumuz bünyesinde bulunan kişisel verilerin korunması alanı ile ilgili olarak yayımlanmış eserlerin yer aldığı kütüphanemizi ve ALO 198 Veri Koruma Hattı Çağrı merkezini ziyaret etmiştir.