9. Avrupa Veri Koruma Günleri Etkinliği Almanya’da Gerçekleşti

9. Avrupa Veri Koruma Günleri Etkinliği Almanya’da Gerçekleşti

9. Avrupa Veri Koruma Günleri Etkinliğine Kurum Başkanımız sayın Prof. Dr. Faruk BİLİR ile Veri Yönetimi Dairesi Başkanı ve Kişisel Verileri Koruma Uzmanından oluşan heyet tarafından katılım sağlandı.

25.05.2018 tarihinde yürürlüğe girmiş olan Avrupa Genel Veri Koruma Tüzüğünün 1. yıldönümünde gerçekleştirilen söz konusu etkinlikte, Tüzüğün uygulanması ve ortaya çıkan sorunlar hakkında sunumlar yapıldı.

Etkinlik kapsamında, Kurum Başkanımız ve heyeti tarafından, önceden planlandığı üzere EDPS (Avrupa Veri Koruma Denetçisi) Denetçi Yardımcısı Wojciech Wiewiórowski, ICO (Birleşik Krallık Veri Koruma Otoritesi) Komiser Yardımcısı Steve Wood ile Almanya Hamburg Eyaleti Bilgi Edinme Özgürlüğü ve Veri Koruma Komiseri Johannes Caspar ile Almanya’nın Berlin şehrinde 20.05.2019 tarihinde görüşmeler gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen görüşmelerde karşılıklı Kurum tanıtımları yapılmış, gerek 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve uygulaması gerekse de Avrupa Genel Veri Koruma Tüzüğünün uygulanması açısından gündeme gelen konular üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur.