"İnsan Hakları Koruma Mekanizmaları" Konulu Panel Düzenlendi

"İnsan Hakları Koruma Mekanizmaları" Konulu Panel Düzenlendi

Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR, Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ ve TİHEK Başkanı Süleyman ARSLAN ''İnsan Hakları Koruma Mekanizmaları'' başlıklı panelde bir araya geldiler.

SETA Vakfı'nın düzenlediği panelde konuşan Kurum Başkanımız, kişisel verilerin önemini vurgulayarak Türkiye’de insan hakları koruma mekanizmalarından biri olan Kurumumuz hakkında bilgiler verdi. Kişisel verilerin korunmasını isteme hakkının temel bir insan hakkı olduğunu ve 2010 yılında yapılan değişiklikle Anayasamızda güvence altına alındığını hatırlatan BİLİR, bu sayede bireylerin verilerinin geleceğini belirleme yetkisine sahip olduğunu dile getirdi.

''Kişisel verilerin korunması, kişinin kendisinin korunmasıdır'' diyen BİLİR, kişisel verileri işlenen ilgili kişilerin bu alanda sahip oldukları hakları 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu aracılığıyla kullanabileceğini ifade etti.

Öte yandan Kamu Denetçiliği Kurumu adına konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ, ''Türkiye’de hak ve özgürlükler ileri düzeyde, yeter ki insanlar haklarını bilsin'' dedi.

Panel, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.