‘‘Tıp Etiği ve Kişisel Verilerin Korunması’’ Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

‘‘Tıp Etiği ve Kişisel Verilerin Korunması’’ Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

Çarşamba Seminerleri’nin bu haftaki konusu ‘‘Tıp Etiği ve Kişisel Verilerin Korunması’’ oldu. TOBB ETÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Elif EKMEKCİ’nin konuşmacı olarak yer aldığı Seminer yaklaşık 40 dakika sürdü.

Sunumuna etik kavramını tanımlayarak başlayan ve bu çerçevede biyoetik kavramını açıklayan EKMEKCİ, biyoetiğin canlılık ile ilgili tüm uğraşların değer sorunlarına eğilen etik alanı olduğunu, tıp etiğinin ise biyoetiğin bir alt segmenti olarak düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Tıp etiğinin temel ilkeleri arasında ‘hastanın mahremiyetine ve kişisel verilerinin korunmasına önem vermek’ ilkesinin de bulunduğunu belirten EKMEKCİ, kişisel veriler ve tıp uygulamaları kesişimlerini ele alarak hekim-hasta ilişkisindeki temel unsurlardan bahsetti.

Tıp etiğinin temelinin kişisel verilerin mahremiyetinin korunacağına ilişkin güvene dayalı olduğunu söyleyen EKMEKCİ, söz konusu güvenin zedelenmesi veya ortadan kalkması halinde hekimlik uygulamalarında ciddi sorunların meydana gelebileceğine dikkat çekti.

‘‘Tıp Etiği ve Kişisel Verilerin Korunması’’ Konulu Çarşamba Semineri’ni izlemek için tıklayınız