Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR, Veri Bilimi Zirvesi’ne Katıldı

Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR, Veri Bilimi Zirvesi’ne Katıldı

Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR, Kurumumuz iş birliği ile BTK Akademi’nin öncülüğü ve ev sahipliğinde düzenlenen Veri Bilimi Zirvesi 2022’ye katıldı. 

Zirve’nin açılış konuşmacıları arasında yer alan BİLİR, konuşmasında dijital çağda kişisel verilerin korunmasının önemine dikkat çekti. Bu kapsamda teknoloji-mahremiyet dengesini gözeten sistemlerin tasarlanmasının önem arz ettiğini ifade eden BİLİR, “bu sayede hem temel hak ve özgürlüklere saygılı olunacak, hem de veri temelli dünyada daha rekabetçi bir noktaya ulaşılacaktır” dedi.

“Bireyin mahremiyetinin korunması, değişen dünyanın değişmeyen bir gerçeğidir” diyen BİLİR, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dijital teknolojilerin etkisiyle yeni bir gerçekliğe doğru ilerlediğimiz şu günlerde, belki de dünya tarihinin en hızlı teknolojik gelişiminin yaşandığı bir döneme tanıklık ediyoruz. Dijital çağ olarak da adlandırılan bu dönemde insan kalabilme idealini benimsiyor ve bu ideale hizmet eden yöntemleri uyguluyoruz. Uyguladığımız bu yöntemlerden biri de kişisel verilerin korunmasıdır.”

Bilişim teknolojilerinin yeni becerilerini öğrenmenin günümüzde temel bir gereksinim haline geldiğini kaydeden BİLİR, her geçen gün çeşitliliği artan veri işleme faaliyetleri karşısında şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin teknolojik gelişmelerin merkezine yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Veri Bilimi Zirvesi Programı kapsamında Datathon 2022 Yarışması’nın ödül töreni düzenlendi. Yarışmada başarı gösteren katılımcıların ödülleri takdim edildi.