Cloud İstanbul 2022 Etkinliği Gerçekleştirildi

Cloud İstanbul 2022 Etkinliği Gerçekleştirildi

Cloud İstanbul 2022 etkinliği 11 Kasım 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. “Bulutta Veri Güvenliği” temasıyla düzenlenen etkinlikte bulut uygulamaları, bulut teknolojileri, bulut sistemlerinin mevzuata uyumu, veri merkezleri ve veri güvenliği ele alındı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kurum Başkanımız Faruk BİLİR, bulut teknolojisi ile kişisel verilerin işlenmesinin söz konusu olduğununu, dolayısıyla kişisel verilerin korunmasıyla ilgili hukuki düzenlemelerin bulut bilişim sistemleri açısından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uyum sağlamanın öneminden bahseden BİLİR, Kanundaki temel ilkelere aykırılık oluşturabilecek riskleri tespit etmenin ve kişilerin verileri üzerindeki kontrolü sağlamalarına imkan tanımanın, bulut bilişimde mahremiyetin korunması bakımından öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu kaydetti.

Kişisel verilerin güvenliğine ilişkin konulara da değinen BİLİR, çalışanlara gerekli bilgilendirmelerin yapılmasının önemine dikkat çekti. “Çalışanların bilgi ve farkındalık düzeyi en az teknik tedbirler kadar önemlidir” diyen BİLİR, “Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak açıklanması ya da paylaşılması başlıca kişisel veri güvenliği ihlallerindendir. Bu nedenle çalışanların, bu hususta bilgilendirilmeleri gerekmektedir” dedi.

BİLİR, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili güncel gelişmelerden bahsederek sözlerini tamamladı.