Cennet ALAS ŞEKERBAY

Cennet ALAS ŞEKERBAY

Cennet ALAS ŞEKERBAY, 1987 yılında Tarsus’ta doğmuştur. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2009 yılında mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk A.B.D. Medeni Hukuk Bilim Dalı’nda yüksek lisansını 2013 yılında tamamlamıştır. Halen Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Fikri Mülkiyet Hukuku A.B.D. Doktora Programında tez çalışmasına devam etmektedir.

Avukatlık stajını Ankara Barosu’nda yapmış olup 2011-2014 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nde Kültür ve Turizm Uzman Yardımcılığı, 2014-2020 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nde Kültür ve Turizm Uzmanı, 2020-2023 yılları arasında Kişisel Verileri Koruma Kurumu Veri Yönetimi Dairesi’nde Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Fikri Haklar, Teknoloji Politikaları ve İnovasyon Teknolojileri, Yapay Zeka ve Kişisel Verilerin Korunması alanında birçok çalışmaya katkı sunan, hakemli ve hakemsiz yayınları bulunan ŞEKERBAY, iyi derecede İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk annesidir.

TBMM Genel Kurulunun 06 Nisan 2023 tarihli ve 1370 sayılı kararıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Grubundan Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeliğine seçilmiştir.