Kurumumuz İle KKTC Kişisel Verileri Koruma Kurulu Arasında Çalışma Toplantısı Gerçekleştirildi

Kurumumuz İle KKTC Kişisel Verileri Koruma Kurulu Arasında Çalışma Toplantısı Gerçekleştirildi

Kurumumuz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında, kişisel verilerin korunmasına ilişkin çalışma toplantısı 14 Mart 2022 Pazartesi günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - Lefkoşa’da gerçekleştirildi.

Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR ile KKTC Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı Hürol MEAR’ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda Türkiye Kişisel Verileri Koruma Kurumu temsilcileri ile KKTC Kişisel Verileri Koruma Kurulu temsilcileri; kişisel verilerin korunması ile ilgili belirlenen konularda sunumlar yaptılar. Yapılan sunumların akabinde karşılıklı olarak sorular ve görüşler paylaşıldı. Ayrıca daha sonra yapılacak çalışmalara ilişkin iş planının oluşturulması karara bağlandı.

BİLİR, KKTC Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı Hürol MEAR’ın 12-14 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen I.Uluslararası Kişisel Verileri Koruma Kongresi’nde Oturum Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, toplantının düzenlenmesine sağladığı katkılar nedeniyle MEAR’a teşekkür etti.

Türkiye ile KKTC arasındaki bağlar dikkate alındığında, karşılıklı iş birliğinin önem arz ettiğini belirten BİLİR, şunları söyledi:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan gönül birliğimizi kişisel verilerin korunması alanında iş birliğine dönüştürmekten duyacağımız memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Birlikte yapacağımız çalışmalarla, aramızdaki dayanışma ruhunu gelecek kuşaklara aktaracağımıza inanıyorum.”

Öte yandan BİLİR, 15 Mart 2022 tarihinde Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen Konferansa da katıldı. “Kişisel Verilerin Korunması Hakkı ve Kişisel Verileri Koruma Kurullarının Hakkın Korunmasındaki Rolü” başlıklı panelde konuşan BİLİR, katılımcılara 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili bilgi aktardı.

Kişisel verilerin dünyadaki ve Türkiye’deki tarihsel yolculuğunu anlatan BİLİR, 6698 sayılı Kanunun amaç, kapsam ve özelliklerinden bahsetti. Kanunun temel ilkeleri ve veri işleme şartlarından bahseden BİLİR, Kurulun yurt dışına kişisel veri aktarımı ile ilgili yaptığı ve yapmakta olduğu çalışmalara ilişkin güncel bilgiler de paylaştı.