Çarşamba Seminerleri - Ceza Hukukunda Kişisel Verilerin Korunması

Çarşamba Seminerleri - Ceza Hukukunda Kişisel Verilerin Korunması

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Konferans Salonunda düzenlenen “Çarşamba Seminerleri”nin bu haftaki konuğu Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal YERDELEN oldu. Sayın Yerdelen, “Ceza Hukukunda Kişisel Verilerin Korunması” konusunda bir sunum yaptı.

Yerdelen sunumunda, kişisel verilerin korunması noktasında yaptırımların önemi ve cezalandırmaların temeline değinerek ülkemiz ile Alman hukukunda yer alan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kişisel verilerin kaydedilmesinin korunan bir hukuki değer olduğunu, kişilerin kişisel bilgileri üzerinde kendi belirlediği sınırlar içinde hareket edebilmesi ve kişisel verilerinin güvenliğinin sağlanmasını talep hakkı olduğu belirtti. Kişisel verileri verme, ele geçirme veya yayma hareketleri ile kişisel verileri yok etmemenin Türk Ceza Kanunu bakımından değerlendirmesini yapmıştır.

Sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Doç. Dr. Erdal YERDELEN’e Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyesi Hasan AYDİN katılım ve katkıları için teşekkür etti.