Çarşamba Seminerleri - BLOCKCHAIN

Çarşamba Seminerleri - BLOCKCHAIN

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Adnan Özsoy, 16 Ocak Çarşamba günü Kişisel Verileri Koruma Kurumu konferans salonunda “Blockchain” konusunda bir sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Blokzincirin ortaya çıkışından başlayarak, yapısı ile bugün itibariyle geldiği nokta hakkında bilgi veren Özsoy, blokzincirin en önemli özelliğinin merkezi bir sunucunun veya güvenilir bir otoritenin kaldırılmasına olanak sağlamak suretiyle merkezi güvenin internet ortamında dağıtılması olduğunu belirtti.

Blokzincir teknolojisinin verinin saklanması konusunda geçmişe göre farklı bir yol izlediğini belirten Özsoy, blokzincir sayesinde herkesin sisteme katılarak söz sahibi olduğunu, bu sebeple de daha özgür ve değiştirilemez bir sistem olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Özsoy ayrıca, blokzincir teknolojisi sayesinde yapılabilecek olanlar ve bu teknolojinin hayatımıza getireceği değişikliklerden bahsetmenin yanı sıra kripto paralar konusunda da katılımcıları bilgilendirdi.

Sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Dr. öğretim Üyesi Özsoy’a Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk Bilir katılım ve katkıları için teşekkür belgesi verdi.