Gençlikten Geleceğe Projesi

Gençlikten Geleceğe Projesi

Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk Bilir 2 Mart 2019 tarihinde “Gençlikten Geleceğe Projesi” kapsamında, Selçuk Üniversitesi Hukuk ve İnsan Hakları Topluluğu'nun Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile düzenlemiş olduğu panele konuşmacı olarak katıldı.

Başkan Bilir 2008 yılında kendisinin kurmuş olduğu öğrenci kulübünün düzenlediği program dolayısıyla  hem öğrencilik hayatının geçtiği, hem de uzun yıllar Öğretim Üyesi olarak görev yaptığı Selçuk Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek davetleri için Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mustafa Şahin ile Seçuk Üniversitesi Hukuk ve İnsan Hakları Topluluğuna teşekkür etti.

Başkan Bilir konuşmasında, başta sosyal medya olmak üzere, çeşitli mecralarda kişisel verilerimizi paylaşırken dikkat etmemiz gerektiğini belirterek, “Kişisel verilerin korunmasından ve güvenliğinden başta kendimiz sorumluyuz. Bu sebeple de kişisel verilerin korunması konusunda bilinçli olmamız gerekmektedir” dedi.

Kişisel verilerin öneminin teknolojik gelişmeler doğrultusunda her geçen gün daha da arttığını belirten Başkan Bilir, kişisel verilerin korunmasının geleceğimiz açısından stratejik öneme haiz ve milli güvenliğimizi etkileyecek kritik bir konu olduğunu ifade etti. Başkan Bilir ayrıca ülkemizde ve Avrupa’da kişisel verilerin korunması konusunda son dönemde yaşanan önemli gelişmelerden bahsetti.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun faaliyetlerinden de bahseden Başkan Bilir, kişisel verilerin korunması konusunda ülke olarak önemli mesafe katettiğimizi ancak bunun kendileri için yeterli olmadığını, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun veri koruma kültürünü toplumun tüm kesimlerine yerleştirme gayreti ile çalışmaya devam ettiğini belirtti.