Kişisel Verilerin Korunması Konusunda ’’Ortaokul Öğrencilerine Yönelik’’ Çarşamba Semineri Düzenlendi

Kişisel Verilerin Korunması Konusunda ’’Ortaokul Öğrencilerine Yönelik’’ Çarşamba Semineri Düzenlendi

Kurumumuzun geleneksel hale gelen etkinlikleri arasında yer alan Çarşamba Semineri bu hafta ortaokul öğrencileri için düzenlendi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan seminerde ilk olarak, Kurumumuzun tanıtım videosu ve hazırlanan farkındalık videoları öğrencilere izletildi. Akabinde Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. ’’Kişisel verilerin hayatımızı nasıl etkilediğini bilmemiz gerekir. Kişisel verilerimiz hayatımızı şekillendirir, geleceğimize yön verir’’ diyen BİLİR, kişisel verilerin korunmasını isteme hakkının ‘’anayasal bir hak’’ olduğunu hatırlatarak, Kurum hakkında önemli bilgiler verdi.

Konuşmanın ardından kürsüye gelen Uzman Hukukçularımızdan Cennet ALAS ŞEKERBAY, çocukların ve gençlerin kişisel verilerinin korunması konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Veri koruma bilinci ve farkındalık oluşması açısından sunumunda çeşitli örneklere yer veren Uzman Hukukçumuz, kişisel verilerin korunması bakımından çeşitli tavsiyelerde bulunarak, zararlı oyunların ve bazı uygulamaların olumsuz etkilerine karşı gençleri uyardı.

Kurumumuz Konferans Salonunda düzenlenen program, güçlü parola oluşturma teknikleri hakkında yapılan bilgilendirme ve uygulama çalışmasının ardından sona erdi.