‘‘Sosyal Medyada Kişisel Verilerin Korunması’’ Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

‘‘Sosyal Medyada Kişisel Verilerin Korunması’’ Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

Sosyal Medyada Kişisel Verilerin Korunması konulu Çarşamba Semineri çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü’nden Öğr. Üyesi Doç. Dr. Berrin KALSIN’ın konuşmacı olarak katıldığı Seminerde, genel olarak sosyal ağlar üzerinde kişisel verilerin korunması bakımından bireysel olarak atılabilecek adımlar ele alındı.

Bu kapsamda öncelikle sosyal ağ sitelerinin gizlilik sözleşmelerinin incelenmesi gerektiğini ifade eden KALSIN, sosyal ağ sitelerinde profil oluştururken istenen her bilginin girilmesinin zorunlu olmadığını, dolayısıyla mümkün olduğunca az kişisel veri paylaşımının olası riskleri azaltacağını belirtti. Sosyal ağlar üzerinde açık adres, e-posta adresi, cep telefonu numarası ve benzer nitelikteki bilgilerin herkese açık şekilde paylaşılmamasını öneren KALSIN, arkadaş listelerinin kontrol edilerek sahte hesaplara karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

KALSIN, sosyal ağlarda kişisel verilerin korunabilmesi amacıyla bireysel olarak alınabilecek tedbirlerin önemini de vurguladı. Güçlü parola oluşturma tekniklerinden ve iki faktörlü kimlik doğrulama gibi imkanlardan yararlanılabileceğini söyleyen KALSIN, bu çerçevede izleyicilere bir dizi tavsiyelerde bulundu.

‘‘Sosyal Medyada Kişisel Verilerin Korunması’’ konulu Çarşamba Semineri’ni izlemek için tıklayınız...