Kurumumuzun Azerbaycan Ziyareti Hk.

Kurumumuzun Azerbaycan Ziyareti Hk.

Bilindiği gibi Kurumumuz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda belirtilen ve görev alanına giren konularla ilgili yurt içinde ve yurt dışında çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda Kurumumuz tarafından 9-10 Ocak 2024 tarihlerinde dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a çalışma ziyareti düzenlendi.

Bu çerçevede ilk olarak Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR ile Azerbaycan Cumhuriyeti Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Farid AHMEDOV bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede kişisel verilerin korunmasıyla ilgili yapılmakta olan çalışmaların geldiği nokta ve yapılabilecek diğer çalışmalar ele alındı.

Son derece olumlu geçen görüşmede Kurum Başkanımız BİLİR, kişisel verilerin korunması alanında iki ülke arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımının önemini vurgulayarak, Kişisel Verileri Koruma Kurumu olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Çalışma ziyareti kapsamında gerçekleştirilen ikinci toplantıda ise Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Cumhuriyeti Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı Siber Güvenlik Servisi Başkanı Samir RASULOV ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

BİLİR ve diğer katılımcılar toplantıda kişisel verilerin korunması konusunda bölgesel iş birliğinin faydalarına dikkat çekerek bu hususta neler yapılabileceğine dair görüş alışverişinde bulundular. Bununla birlikte söz konusu iş birliğine ilişkin bir protokol hazırlanması ve imzalanması hususunda da görüş birliğine varıldı.