“Yapay Zeka Sistemleri ve Hukuki Etkileri” Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

“Yapay Zeka Sistemleri ve Hukuki Etkileri” Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

Kamuoyunu kişisel verilerin korunması mevzuatı hakkında bilgilendirmeye yönelik olarak akademisyenlerin, Kurum personelinin veya diğer kurum ve kuruluşlarda görev yapan ve alanında uzman olan kişilerin katılımıyla düzenlenen “Çarşamba Seminerleri” kişisel verilerin korunması konusuna ilgi duyan herkesin katılımına açık şekilde devam ediyor. Bu çerçevede “Yapay Zeka Sistemleri ve Hukuki Etkileri” konulu Çarşamba Semineri, Kurumumuz Konferans Salonunda düzenlendi.

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Başak OZAN ÖZPARLAK’ın konuşmacı olarak katıldığı Seminerde, genel olarak yapay zekanın tarihi gelişimi, yapay zeka ile ilgili güncel gelişmeler ve bu alandaki hukuki düzenlemeler ele alındı.

Sunumunda Avrupa Birliği Yapay Zeka Kanunu'ndan bahseden ÖZPARLAK, bu konudaki diğer hukuki çalışmalara ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’ne değindi. Farklı alanlarda yapay zeka sistemlerinin kullanımının hukuki etkilerini açıklayan ÖZPARLAK, bu kapsamda kişisel verilerin korunmasının ve mahremiyetin korunmasının önemine dikkat çekti.