Dijital Çağda Kişisel Veri Güvenliği Konferansı Gerçekleştirildi

Dijital Çağda Kişisel Veri Güvenliği Konferansı Gerçekleştirildi

ICT Media tarafından düzenlenen "Dijital Çağda Kişisel Veri Güvenliği" Konferansı KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Ersin TATAR, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan ARIKLI, KKTC Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri BÜRÜNCÜK, KKTC Veri Koruma Kurulu Başkanı Kaan KUTLAY ve Kurum Başkanımız Faruk BİLİR'in katılımıyla gerçekleştirildi.

KKTC Bilgi Teknolojileri Haberleşme Kurumu’nda (BTHK) düzenlenen etkinlikte konuşan Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR, Kişisel Verileri Koruma Kurumu olarak, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile sarsılmaz birlikteliğini veri koruma alanında da sağlamak istediklerini dile getirdi.

Daha önce Kurumumuz ile KKTC Kişisel Verileri Koruma Kurulu arasında karşılıklı birtakım ziyaretlerin ve çalışma toplantılarının gerçekleştirildiğini anımsatan BİLİR, söz konusu iş birliğinin artırılmasının önem taşıdığını belirtti.

Konuşmasında Kurumumuz ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgiler de paylaşan BİLİR, bu çerçevede kişisel veri güvenliğinin sağlanmasına yönelik önem arz eden hususları ifade etti.

Öte yandan BİLİR, KKTC Lefkoşa Büyükelçimiz Sn. Metin Feyzioğlu ile bir araya geldi.